У Сєверодонецьку вiдкриють єдиний вцiлiлий на Донбасi аеропорт - ОДА

Четвер, 9 жовтня 2014, 12:00

У Сєверодонецьку на Луганщині вiдкриють єдиний вцiлiлий на Донбасi аеропорт.

Про це в четвер повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

Зазначається, що голова Луганської ОДА Геннадій Москаль провів переговори з головою правління ПАТ "Укртрансгаз", якому належить аеропорт, Ігорем Прокоповим щодо передачі аеропорту на баланс облдержадміністрації.

Необхідні документи вже готуються у відповідності з українським законодавством. Після передачі ОДА вживе всіх заходів для запуску Сєвєродонецького аеропорту та здійснення регулярних повітряних перевезень у першу чергу з Києвом, зазначають у прес-службі Москаля.

Як відомо, з початку бойових дій на Донбасі міжнародний аеропорт міста Луганська захоплений бойовиками "ЛНР", зруйнований і не придатний для використання.

Міжнародний аеропорт Донецька, побудований до "Євро-2012", контролюється українськими військовими, за нього ведуться запеклі бої, злітна смуга та технічні приміщення зруйновані або сильно пошкоджені.

Єдиний вцілілий на Донбасі аеропорт, який міг би здійснювати регулярні внутрішні та міжнародні рейси, залишився в Сєверодонецьку. Він належить ПАТ "Укртрансгаз" і наразі не функціонує, оскільки не є профільним для роботи товариства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News