У ЦВК вірять, що проведуть вибори у 18 округах на Донбасі

Четвер, 9 жовтня 2014, 12:30

У ЦВК сподіваються, що на Донбасі вибори можна буде провести на 18 з 32 округів.

Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

Так, у ЦВК сподіваються, що на Донеччині вибори відбудуться в 13 з 21 округах.

За його словами, за попередніми розрахунками, з 3 млн 400 тис. виборців, зареєстрованих у цьому регіоні, проголосувати на виборчих дільницях за місцем проживання матимуть можливість орієнтовно 1 млн 460 тис. осіб.

"Очевидна диспропорція між кількістю виборчих округів, де можливо провести вибори, і кількістю виборців, які матимуть можливість взяти у них участь, пояснюється тим, що, на жаль, в окремих округах голосування може відбутися лише на кількох виборчих дільницях", – зазначив Охендовський.

Щодо Луганської області, то тут, як підкреслив Охендовський, на сьогодні вбачається можливість проведення виборів в 5 з 11 одномандатних виборчих округів.

Взяти участь у голосуванні, за попередніми даними, матимуть можливість близько 560 тис. виборців з 1 млн 800 тис., зареєстрованих на Луганщині.

"На жаль, підготовка проведення виборів в тих районах та містах, які тимчасово перебувають під контролем терористичних угрупувань, наразі неможлива", – зауважив він.

Охендовський наголосив, що "попри домовленості про припинення вогню, обстріли з боку терористів та збройні сутички на Сході України, на превеликий жаль, продовжуються".

"Тож Центральна виборча комісія приділяє підвищену увагу безпеці виборців, членів виборчих комісій, працівників органів ведення Державного реєстру виборців", – підкреслив Охендовський.

Щодо можливості тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Зокрема, такі роз’яснення виборці можуть отримати, звернувшись до веб-сайтів ЦВК та Державного реєстру виборців, а також переглянувши на вітчизняних телеканалах відповідні відеоматеріали, створені за технічної підтримки офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News