Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна "сплять і бачать" дефолт в Україні

Четвер, 9 жовтня 2014, 12:52

Радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив, що дефолт України неминучий.

Про це повідомляє "Прайм".

"Платіжний баланс, його динаміка говорить про те, що Україна в найближчому майбутньому самостійно свої державні зобов'язання обслуговувати не зможе", - заявив Глазьєв журналістам.

"Виникає питання, хто за це платитиме. Та допомога, яку обіцяли ЄС і США, недостатня для покриття діри в платіжному балансі, тому дефолт, з мого погляду, неминучий. Чи вдасться його зробити вибірковим? Швидше за все, ні. Він буде загальним", - сказав він.

Глазьєв сказав, що навіть для мінімальної стабілізації економіки Україні буде потрібно як мінімум 100-120 мільярдів доларів, – але не повідомив, якими розрахунками він користувався.

"Україна зіслизнула, за нашими розрахунками, з траєкторії, де ще можна було домогтися стабілізації, на територію різкого спаду, у цьому різкому спаді для хоч якоїсь стабілізації буде потрібно вже 100-120 мільярдів доларів", - заявив радник Володимира Путіна.

За твердженням Глазьєва, якщо Україна не утримається на цьому рубежі, то далі піде падіння ВВП до 50%, повне припинення інвестиційного процесу і "фактично колапс української економіки". Вихід із цього колапсу вимагатиме вже 300 млрд доларів, сказав він.

"Зрозуміло, що без Росії, без Митного союзу Україна не має жодних шансів устати на шлях сталого розвитку", - переконує Глазьєв.

Він додав, що консультація з Міжнародним валютним фондом показує, що максимум, що може дати фонд Україні – це кошти на рефінансування своїх же кредитів. Таким чином, політика МВФ у відношенні України, за словами росіянина, – це політика запобігання дефолту країни тільки перед МВФ.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування