У Лаврова не оцінили звіт ООН і знову брешуть про масові поховання

Четвер, 9 жовтня 2014, 15:10

У МЗС Росії вважають "упередженим" і "необ'єктивним" звіт управлінням верховного комісара ООН з прав людини щодо України.

Про це заявив на брифінгу в четвер представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

"Вони (автори доповіді - ред.) продовжують вибірково використовувати інформацію і робити на її основі ангажовані висновки", - заявив Лукашевич.

У той же час, йому сподобалося, що в доповіді нібито сказано "про масові порушення міжнародного гуманітарного права і прав людини з боку українських збройних сил і численних найомних батальйонів, таких як "Айдар", "Азов", "Дніпро", "Київ-1" і "Київ-2".

Лукашевич заявив, що ООН звинуватив українських військових у "вбивствах, тортурах, викраденнях, довільних затриманнях, сексуальному насильстві та інших тяжких злочинах", хоча в доповіді йдеться в основному про злочини бойовиків.

Він також заявив, що "гуманітарні конвої" Росії абсолютно законні і носять виключно гуманітарний характер.

У той же час, Лукашевич не став відповідати на дані доповіді про порушення прав людини в Криму, заявивши тільки, що "стан в Російській Федерації, зокрема, в Криму та Севастополі, не входить в її (місії ООН - ред.) мандат".

Лукашевич повторив повністю неправдиву заяву свого шефа, засновану на заяві бойовиків, яку вони ж пізніше і спростували, про масові поховання під Донецьком.

"Розраховуємо, що в наступних доповідях отримають відображення нові свідоцтва злочинів українських військових, включаючи інформацію про знайдені в Донецькій області масові похованнях цивільних осіб, імовірно страчених українськими силовиками після жорстоких тортур", - заявив представник МЗС РФ.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...