У Франції звільнили людину, що відповідала за поставки "Містраля" до РФ

Субота, 1 листопада 2014, 09:59

Керівництво суднобудівної компанії DCNS відсторонило від виконання службових обов'язків Іва Дестефаніса, який відповідав за проект поставок Росії вертольотоносців типу "Містраль".

Причиною звільнення став лист із запрошенням, яке Дестефаніс відправив до Москви, пише газета Echos.

За даними видання, в листі від імені корпорації містилося запрошення на церемонію передачі першого з двох "Містралів", які Франція має поставити Росії. Згідно зі зверненням, церемонія намічена на 14 листопада.

Париж був змушений спростувати ці дані, підкресливши, що політичні умови роблять неможливою передачу корабля Росії.

Генеральний директор DCNS Ерве Гійу відсторонив Іва Дестефаніса від займаної посади в четвер увечері. Рада директорів корпорації про це був повідомлений у п'ятницю вранці.

DCNS і компанія-підрядник STX, що здійснює будівництво "Містралів", відмовилися коментувати цю інформацію.
Про готовність Франції поставити Росії перший з двох "Містралів" 29 жовтня заявив віце-прем'єр Дмитро Рогозін. Наступного дня міністр фінансів Франції Мішель Сапен заявив, що "умови для передачі вертольотоносця Росії на даний момент не склалися".

Представники Об'єднаної суднобудівної корпорації повідомили, що не отримували запрошення на церемонію передачі вертольотоносця.

Виконання контракту на поставки "Містралів" у вересні було заморожено президентом Франції Франсуа Олландом через ситуацію в Україні.

"Дождь"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування