Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Втікачі" з проблемного ОВК на Донеччині доїхали до ЦВК. Для них хочуть покарання

Субота, 1 листопада 2014, 16:25

Двоє з дев'яти членів ОВК №59 (Донецька область), які самовільно залишили приміщення окружкому, привезли до Центральної виборчої комісії деякі протоколи ДВК та печатку.

Про це йдеться у повідомленні ЦВК.

"Вранці 1 листопада двоє колишніх членів окружної виборчої комісії ОВО №59, з деякими протоколами ДВК та печаткою ОВК прибули до Києва", - йдеться у повідомленні.

За словами голови ЦВК Михайла Охендовського, протоколи дільничних виборчих комісій приймуть від зазначених осіб уже як просто від громадян України, а не членів ОВК.

Також будуть складені відповідні описи виборчої документації, яка надійде до ЦВК.

Як зауважив Охендовський, копії протоколів залишаться в Центрвиборчкомі, а оригінали та печатку повернуть новому складу ОВК №59 для подальшого опрацювання з метою встановлення підсумків голосування в межах округу.

За словами глави ЦВК, в комісії сподіваються, що щодо 9 осіб, які спричинили незаконне залишення місця розташування ОВК 59 правоохоронні органи проведуть відповідну перевірку, колишні члени комісії будуть опитані та будуть встановлені організатори цього дійства.

"Ми розраховуємо, що правоохоронні органи притягнуть відповідних осіб до передбаченої законодавством України відповідальності - відповідні звернення ЦВК направила ще вчора, так само, як і прийняла передбачені законом відповідні рішення", – заявив Охендовський.

За його словами, "ми очікуємо, що після доформування складу ОВК ОВО № 59 діяльність цієї комісії буде повернута в законне русло".

Як відомо, ЦВК достроково припинила повноваження 9 членів виборчої комісії №59, які 31 жовтня в протизаконний спосіб залишили місце розташування виборчої комісії. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування