Медведєв підписав постанову про ціну на газ для України

Субота, 1 листопада 2014, 19:30

"Газпром" готовий почати поставки газу на Україну після виконання "Нафтогазом" своїх зобов'язань за підписаним в Брюсселі протоколу.

Про це заявив офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.

"Щойно підписано постанову уряду РФ про зниження мита на газ, що поставляється на Україну. Таким чином, Росія виконала умову, передбачену тристороннім брюссельським протоколом", - заявив він.

З 1 листопада 2014 року по 31 березня 2015 Україна буде надана знижка 100 доларів до ціни на газ , яка визначається за формулою в контракті між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" від 2009 року. У четвертому кварталі 2014 року ціна складе 378,22 долара за тисячу кубометрів газу.

"Газпром" готовий почати поставки газу на Україну після виконання НАК "Нафтогаз України" своїх зобов'язань по протоколу", - додав Купріянов.

Раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що російський холдинг може почати поставки газу на Україну протягом 48 годин після передоплати. Київ може здійснити платіж наступного тижня.

Як відомо, згідно з підписаною угодою між Україною та РФ, "Нафтогаз України" протягом листопада-грудня 2014 року має знайти і перевести на рахунки "Газпрому" близько 4,6 млрд доларів для сплати заборгованості за раніше поставлений газ і придбання ще 4 млрд куб. м.

Крім того, голови "Нафтогазу" і "Газпрому" Андрій Коболєв і Олексій Міллер підписали додаткову угоду до поточного контракту на постачання газу від 2009 року, в якому окреслено технічні питання, пов'язані з реалізацією досягнутих домовленостей.

Перерахування першого транша 1,45 млрд доларів є умовою відновлення постачання газу в Україну, яке здійснюватиметься протягом листопада-березня за передоплатою. У цей період також не діятиме умова "бери або плати" (take-or-pay).

Ціна російського природного газу для України в четвертому кварталі 2014 року становитиме близько 378 доларів за 1 тис. куб. м. У першому кварталі 2015 року, за розрахунками Продана, вона становитиме близько 365 доларів за 1 тис. куб. м.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...