На проблемному окрузі Миколаївщини вирішили перерахувати голоси

Субота, 1 листопада 2014, 20:40

Окружна виборча комісія №132 за заявою кандидата в нардепи Василя Капацини прийняла рішення перерахувати голоси виборців на 10 дільницях.

За словами Капацини, глава комісії Зінаїда Ложкар відмовилася виносити на голосування дане рішення, фактично відсторонившись від роботи ОВК.

Перед цим голова 132 ОВК спробувала закрити засідання, щоб не розглядати заяву Капацини про перерахунок голосів на 10 дільницях.

Заступник глави ОВК Валерій Капралов, порадившись із юристом ОВК, самостійно виніс на голосування питання про прийняття рішення про перерахунок голосів на 10 дільницях за заявою Капацини.

За результатами голосування, 11 членов комісії проголосували "За", 1 "Проти", ще 4 утрималися. У складі комісії всього 18 осіб, і рішення, згідно з законодавством, приймається більшістю голосів.

Чергове засідання 132 окружкому призначено на 10:00 2 листопада. На ньому буде складено графік виклику дільничних виборчих комісій в ОВК для виконання рішення про перерахунок голосів.

У свою чергу у кандидата в нардепи по 132 округу Аркадія Корнацького заявили: голосування та дії заступника голови ОВК "регіонала" Капралова є  явно незаконними, а дії Капралова  – нічим іншим як перешкоджанням голові ОВК Ложкар здійснювати її повноваження як члена та голови ОВК.

"Дії 11 членів ОВК, зокрема заступника голови ОВК В.Капралова, грубо порушують Закон про вибори, а в діях висуванця Партії регіонів В.Капралова вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який встановлена ст.157 Кримінального кодексу України (перешкоджання діяльності члена виборчої комісії). Довірена особа А.Корнацького звертається до правоохоронних органів дати правову оцінку діям В.Капралова та інших членів ОВК", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, довірені особи Корнацького оскаржать рішення Миколаївського окружного адміністративного суду щодо зобов’язання 132 ОВК розглянути заяву довіреної особи Капацини Ніколенка про перерахунок голосів на 10 виборчих дільницях округу. 

Відповідно до законодавства на оскарження рішення суду відводиться 2 дні.

Як відомо, 31   жовтня Миколаївський окружний адмінсуд ухвалив рішення, згідно з яким 132 окружна виборча комісія зобов'язана повторно розглянути заяву довіреної особи кандидата в нардепи Василя Капацини про перерахунок голосів на 10 дільницях.

Раніше екс-голова КВУ Олександр Черненко заявив, що на окрузі №132 члени виборчої комісії саботують встановлення результатів виборів

Кандидат у нардепи Аркадій Корнацький заявляв, що "фальсифікації на 132 окрузі продовжуються".

НикВести

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування