У МЗС обіцяють біометричні паспорти з 1 січня

Понеділок, 3 листопада 2014, 13:45

Перед українською владою стоїть завдання налагодити серійне виробництво біометричних паспортів з 1 січня 2015 року.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ Лана Зеркаль під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

За її словами, єдиною вадою, яку необхідно усунути на шляху до безвізового режиму з ЄС, є питання видачі біометричних паспортів.

"У вересні в Україні було 4 місії ЄС з оцінювання прогресу в цій сфері: одна – щодо контролю за кордонами, інша – щодо питання безпеки документів, ще дві - з питань притулку та міграції. Можу засвідчити, що у нас доволі позитивні результати", - зазначила вона.

"Єдине питання - не налагоджене серійне виробництво біометричних паспортів. Це певна вада, яку плануємо усунути найближчим часом", - зауважила Зеркаль.

"Завдання - запустити видачу біометричних паспортів з 1 січня 2015 року", - додала заступник міністра.

За її словами, наразі відбуваються наради щодо вирішеня проблемних питань, які пов'язані з технічною стороною та фінансуванням.

Нагадаємо, раніше заступник керівника правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук заявив, що процес видачі біометричних паспортів в Україні може не розпочатися 1 січня 2015 року, як це було обіцяно.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...