Якщо ЄС хоче миру, варто було б визнати вибори в "республіках" - посол РФ

Понеділок, 3 листопада 2014, 14:35

Євросоюзу варто було б вітати вибори в "ДНР" і "ЛНР", якщо він бажає якнайшвидшого вирішення українського кризи.

Про це заявив посол Росії при ЄС Володимир Чижов, пише РІА "Новости".

"Я вважаю, якщо ЄС щиро зацікавлений у якнайшвидшому політичному врегулюванні кризи на сході України, він мав би вітати ці вибори", - сказав Чижов.

"Я не кажу, щоб автоматично визнавати самопроголошені республіки, цього від ЄС ніхто сьогодні не чекає. Але факт волевиявлення населення цих регіонів, я думаю, слід було б визнати як прояв тих самих демократичних цінностей, за які виступає ЄС", - додав він.

Чижов також прокоментував заяву високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні щодо псевдовиборів на Донбасі.

"У заяві Могеріні є чимало правильних слів про прагнення до миру, про потребу всім сторонам дотримуватися мінського протоколу. Це не можна не підтримати. Вислів, що ЄС продовжуватиме працювати в напрямку вирішення кризи на Україні, можна тільки вітати", - відзначив він.

"Однак, виходячи з цієї логіки, напевно, реакція на волевиявлення на території "ЛНР" і "ДНР" мала б бути більш об'єктивною", - зауважив посол РФ.

Як повідомлялося, раніше Росія офіційно визнала псевдовибори, які були проведені "ДНР" та "ЛНР" минулої неділі. Російська влада також не приховувала, що сприяє їх проведенню – зокрема, "виборчі дільниці" були відкриті на території РФ.

Водночас варто зазначити, що їхнє проведення є грубим порушенням тристороннього Мінського протоколу.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування