Санкції проти РФ діють правильно - єврокомісар Ган

Неділя, 30 листопада 2014, 11:21

Санкції, накладені Євросоюзом стосовно проти РФ, діють правильно.

Про це комісар Єврокомісії з питань європейської політики сусідства і переговорів Йоханнес Ган заявив в інтерв'ю журналу "Новое время".

За словами єврочиновника, нинішня економічна ситуація в Росії демонструє, що санкції виявилися ефективним механізмом.

"Я бачу, що санкції діють, тому що економічна ситуація в Росії погіршується. Це відбувається не тільки через зниження цін на нафту. Подивіться на падіння рубля, відтік інвестицій, прискорення інфляції, дефіцит певних товарів і продуктів харчування. Це дуже помітно, наприклад, у Москві. У якийсь момент це викличе правильну реакцію",- заявив він.

За словами Гана, санкції, як і очікувалося, "матимуть ефект у довгостроковій перспективі". При цьому він уточнює - "найбільш серйозними санкціями Росія обклала себе сама - поставивши себе в таке положення і ізолювавши себе від світу".

Варто зазначити, що офіційна позиція російської влади поки залишається незмінною - санкції завдаючи однаковий збиток і РФ, і ЄС, а можливо навіть - втрати європейської сторони є більшими. Проте МЗС РФ вже звернувся до ЄС із заявою про необхідність "виходу з безглуздою санкційної спіралі".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News