Прокуратура намагається вибити 17 мільйонів з екс-регіонала Хмельницького?

Вівторок, 4 листопада 2014, 11:13

Прокуратура Києва намагається добитися стягнення із компанії "Будінвестгруп" 17 мільйонів гривень за знищення смуги зелених насаджень при будівництві на Столичному шоссе.

Про це повідомляє сайт відомства.

Прокуратура уже виграла суди в Господарському суді та апеляцію, а от Вищий госпсуд відправив справу на повторний розгляд.

Як стверджують у прокуратурі, "Будінвестгруп" отримав від Київради в оренду 100 га землі у Голосіївському районі для будівництва спортивно-оздоровчого комплексу.

"У ході будівельних робіт підприємство почало намивати пісок і таким чином знищило газон. Хоча жодних дозвільних документів на знесення зелених насаджень у товариства не було", - твердять у прокуратурі.

Наразі Господарський суд погодився із доводами столичної прокуратури та зобов’язав стягнути з підприємства мільйонну заборгованість.

Раніше ЗМІ писали, що "Будінвестгруп" контролюється екс-депутатом Василем Хмельницьким, який отримав її від КМДА у 2003 році за часів мера Олександра Омельченка.

Це дві ділянки на Жуковому острові (23 кілометр Столичного шоссе), які колись належали кооперативам "Буденерго" (51,057 га) та "Енергетик" (50,119 га).

Проте у самого Хмельницького "Українській правді" заявили, що жодного стосунку до "Будінвестгруп" не мають.

Нещодавно у Хмельницького забрали гектари київського лісу, які були передані йому для будівництва інноваційного центру Bionic Hill.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування