СБУ схопила 3 осіб, які "злили" бойовикам дані про сили АТО під Маріуполем

Вівторок, 4 листопада 2014, 11:30

Голова СБУ доповів президенту Петру Порошенку про затримання зловмисників, які готували теракти, збирали та передавали терористам "ДНР" розвіддані з-під Маріуполя.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

30 жовтня СБУ затримала ватажка злочинної групи, бойовика "ДНР" – громадянина України, 1989 р.н., який протягом травня-жовтня "збирав та передавав представникам російських спецслужб та терористам "ДНР" відомості про розміщення блокпостів ЗСУ поблизу Маріуполя, а також про місця дислокації, кількість та озброєння підрозділів сил АТО".

"Зловмисник створив мережу інформаторів з числа місцевих мешканців, через яких він отримував розвіддані для коректування систем залпового вогню ЗС РФ та бойовиків "ДНР" по позиціях українських військ", - зазначає СБУ.

"Передана таким чином терористам інформація про розміщення блокпосту сил АТО, призвела до загибелі трьох українських військовослужбовців 28 жовтня", - встановило відомство.

Під час обшуку помешкання затриманого працівники СБУ виявили "докази його протиправної діяльності: електронні карти місцевості з координатами розташування позицій ЗСУ, результати їхніх обстрілів, набої до автомата Калашникова та гранату "РГН".

Ватажок злочинної групи, яка передавала терористам "ДНР" розвіддані. Фото СБУ

1 листопада співробітники СБУ затримали ще двох членів групи.

"Один з них разом з ватажком планував теракт на блокпосту сил АТО, інший – передавав дані про розташування блокпостів, військової техніки, а також корегував вогонь терористів по позиціях українських військових", - інформує СБУ.

Розпочато кримінальне провадження за ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Затримані дають свідчення, зазначають у СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News