Дерев'янко хоче під "Волю" створити свої групу

Вівторок, 4 листопада 2014, 16:35

Депутат Юрій Дерев'янко веде переговори про створення депутатської групи з тих депутатів, які гіпотетично не входять до майбутніх фракцій.

Про це він розповів "Українській правді".

"Ми зараз проводимо консультації, щоб наші депутати, які не входять до фракції, наприклад Володимир Парасюк, майданівський, та інші наші хлопці, а не регіонали, не з сумнівною репутацією … якщо таких людей набереться умовно кажучи 15-17-20 людей, щоб створити групу", - сказав він.

"Ми не знаємо, яка зараз буде мінімальна кількість депутатів, бо мінімальна група має дорівнювати мінімальній кількості депутатської фракції, утвореної на першій сесій чергового скликання", - пояснив Дерев'янко.

"Якщо вони будуть поділяти програму "Волі", можемо запропонувати створити групу", - додав він.

Дерев'янко також зазначив, що не визначився, чи увійде він до якоїсь фракції.

"Я ще не визначився, я можу входити теоретично в будяку фракцію, яку мені запропонують, якщо в мене буде бажання туди вступити. Я поки що не визначився, я можу в тому числі лишатися позафракційним", - сказав він.

На питання, чи не логічно увійти до фракції "Самопомочі", яка налічує найбільшу кількість членів партії "Воля", крім Вікторії Сюмар, що пройшла за списком Народного Фронту, він відповів:

"Це з одного боку логічно, а з іншого у нас є член партії воля в НФ. Ми маємо відстоювати інтереси політичної партії "Воля". Якщо ми створимо навколо наших цінностей, навколо нашої програми ще й депутатську групу Воля, будемо мати фракцію "Самопоміч", де будуть інші працювати. Не вдасться створити групу, будемо дивитися, як далі буде".

Як відомо, у парламент за списками Самопомочі увійшли ті члени "Волі", які, за винятком Ірини Суслової, не підтримали проведення недільного з'їзду під керівництвом Дерев'янка,

У свою чергу керівник контрольно-ревізійного комітету партії Сергій Іванов вважає, що ситуація, що склалася навколо "Волі" пояснюється бажанням Дерев'янка створити окремо свою підконтрольну групу.

"Він вже депутат кількох скликань, він має гроші, йому потрібна своя група", - сказав Іванов.

"Схоже, що вони заздалегідь збиралися захопити партію, бо напередодні лише у Запоріжжі вони створили 13 "первічок", - сказав Іванов.

Він також зазначив, що люди Дерев'янка хотіли впливати на коаліційні переговори.

Єгор Соболєв повідомив "Українській правді", що член партії "Воля" Ольга Галабала цікавилась цим питанням.

"Мені говорив наш депутат Павло Костенко, що Оля Галабала хоче брати участь у формуванні коаліції. Це було минулого тижня, вони видзвонювала і питала, коли ми будемо брати позицію "Волі" щодо коаліції", - сказав Соболєв.

"Галабала спочатку висувалась по своєму округу, будучи конкурентом кандидата від "Самопомочі", в результаті вони програли, а тепер каже: "Давайте брати участь у перемовинах по коаліції", - додав Соболєв.

Як відомо, три групи, які наразі ведуть переговори про створення коаліції, схиляються до того, що не будуть брати у коаліцію депутатів, які не входять до їхніх фракцій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування