Проросійський марш в Одесі провалився

Вівторок, 4 листопада 2014, 18:00

Широко розрекламований в Одесі "Катерининський марш", який мали намір провести проросійські активісти, не відбувся.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міліція ще за годину до початку заходу практично заблокувала Соборну площу, де мали зібратися учасники акції для подальшого маршу до пам'ятника Засновникам Одеси, центральною фігурою якого є скульптура імператриці Катерини Другої.

До призначеного часу на Соборній площі зібралися близько десятка учасників маршу, в основному пенсіонери, яких правоохоронці переконали розійтися по домівках. Також там зібралися до сотні проукраїнських активістів, які мали намір протидіяти проросійським.

Через ще півгодини частина проукраїнських активістів вирішила сама провести невеликий марш. Скандуючи гасла "Слава Україні - Героям слава!", "Україна - понад усе!" та інші вони пройшлися центральними вулицями Одеси до пам'ятника Катерині і потім до пам'ятника Дюку де Рішельє, де провели невеликий мітинг і розійшлися.

По ходу руху проукраїнських активістів виникли дві сутички з перехожими, однак міліція встигла розвести учасників бійок.

За кілька днів до цього в Одесі масово звучали заклики проросійських активістів взяти участь в "Катерининському марші" центральними вулицями Одеси з метою покладання квітів до пам'ятника Засновникам Одеси, центральною фігурою якого є скульптура Катерини Другої, в подяку за заснування міста.

Два дні тому в місті навіть з'явилися афіші майбутньої події, які, втім, були оперативно зафарбовані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування