Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" обмежить закупівлю газу у "Газпрому" до січня - ЗМІ

Середа, 5 листопада 2014, 08:39

Кабмін спільно з НАК "Нафтогаз України" в рамках формування заявки "Газпрому" за обсягами газу, які має намір придбати українська сторона, намагаються звести до мінімуму його закупівлі за більш дорогою ціною. 

Як повідомили джерела ZN.UA, на даний момент обговорюється кілька можливих графіків, за якими українська сторона закуповуватиме газ у "Газпрому".

Джерела розповіли, що Кабмін і "Нафтогаз" мають намір мінімізувати закупівлю газу за дорогою ціною в 378 доларів за тисячу кубометрів, за якою, як домовилися в Брюсселі, Україна закуповуватиме газ до кінця грудня 2014 року.

У зв'язку з цим, найбільш вигідні та ймовірні обсяги газу в заявці "Газпрому" на листопад будуть в розмірі 400 мільйонів кубометрів газу, на грудень - 600 мільйонів кубометрів, тобто в сумі - 1 мільярд кубометрів до кінця року.

В свою чергу, з січня до березня 2015 ціна на газ для України знизиться до 365 доларів за тисячу кубометрів, тому решта об'єму необхідного газу - близько 3 міллірадов кубометрів, Кабмін і "Нафтогаз" розраховують отримати саме за дешевшою ціною.

Як відомо, завдяки угоді між Україною, Росією та ЄС, Україна отримала можливість самостійно визначати графік заявок на поставку газу.

Разом з тим, на думку джерел, це стало єдиною перевагою, яку отримав "Нафтогаз" в рамках Брюссельських домовленостей.

Як повідомлялося раніше, "Нафтогаз" виплатив "Газпрому" перший транш боргу в 1,45 мільярда доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування