Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС розслідує 124 кримінальних провадження за підкуп виборців

Середа, 5 листопада 2014, 15:05

Міністерство внутрішніх справ розслідує понад 120 кримінальних проваджень за фактами підкупу виборців.

Про це у середу повідомляє прес-служба МВС.

За інформацією з обласних ГУМВС, УМВС станом на 5 листопада у Єдиному обліку заяв та повідомлень зареєстровано 3890 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, прямо чи опосередковано пов’язані з виборчим процесом.

За цими зверненнями відкрито 403 кримінальних провадження, з яких 301 – у період проведення агітаційної кампанії та 102 – за період голосування і встановлення результатів виборів.

 Інфографіка МВС

Найбільше таких правопорушень зареєстровано в місті Києві (50), Донецькій (37), Одеській (31), Чернігівській (29), Харківській (29), Київській (24),Запорізькій (22), Дніпропетровській (21) та Житомирській (18) областях.

Серед них найбільше злочинів, пов’язаних з порушенням виборчого права громадян, стосуються підкупів виборців. За вчинення цих злочинів розпочато 124 кримінальних провадження.

Найбільше підкупів зареєстровано в Чернігівській (21), Одеській (13), Харківській (13), Запорізькій (12) областях та місті Києві (14).

 Інфографіка МВС

З розпочатих у 9-и кримінальних провадженнях особам повідомлено про підозру, з яких у 2-х – за фактами підкупу виборців.

Так, наприкінці жовтня працівниками Черкаської міліції повідомлено про підозру 41-річному уродженцю Одеської області громадянину П. за організацію масового підкупу виборців Черкаської області при голосуванні на користь одного з кандидатів у народні депутати в Одеській області (прізвище кандидата громадянин П. мав повідомити по прибуттю в Одеську область).

Крім того, працівниками міліції міста Запоріжжя повідомлено про підозру уродженці АР Крим непрацюючій громадянці Н.,1972 р.н., за здійснення нею підкупу виборців на користь самовисуванця-кандидата в народні депутати по ОВО № 81.

За фактами порушення виборчого законодавства на території одномандатного виборчого округу № 102 (Кіровоградська область) органами внутрішніх справ зареєстровано 40 заяв та повідомлень громадян, за рядом з них розпочато кримінальні провадження, у тому числі і за фактами підкупу виборців.

Також у МВС зазначають, що 31 жовтня в МВС прийняли одного з кандидатів в народні депутати від указаного ОВО та ще кількох осіб. громадяни повідомили про наявність у них інформації щодо вчинення підкупу виборців кандидатом в народні депутати від ОВО №102 Довгим О.С.

На цей час бригадою з працівників центрального апарату МВС в Кіровоградській області здійснюється перевірка відомостей щодо вказаних правопорушень.    

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
Усі новини...