Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США розслідують відмивання грошей путінським олігархом

Четвер, 6 листопада 2014, 10:05

У США розпочалося розслідування проти Геннадія Тимченка, одного з найбільш наближених до президента Володимира Путіна російських олігархів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на людей, знайомих з ходом розслідування.

Американських слідчих цікавить, чи використовував Тимченко фінансову систему США для переказу коштів, пов’язаних з корупційними справами у Росії.

Зокрема, протягом останніх місяців вони розслідують транзакції женевської фірми Gunvor Group, одним із співзасновників якої є Тимченко, для купівлі нафти у "Роснефти" і наступного продажу її третім сторонам. Слідчих цікавлять ціни на цю нафту.

Видання уточнює, що перекази здійснювалися ще до введення санкцій проти Тимченка у березні цього року, але вони можуть бути пов’язані з відмиванням злочинних прибутків.

Тимченко відмовився коментувати цю справу, а компанія Gunvor, яка є одним з найбільших світовий нафтотрейдерів, заявила, що російський олігарх продав свою частку у компанії ще до введення санкцій. Також Gunvor наполягає, що не причетна до жодних махінацій з "Роснефтью" і не купувала у неї нафту вже більш два роки.

Також слідчі, за даними джерела видання, перевіряють можливий зв’язок між особистим багатством самого Путіна і незаконними фондами. Раніше американські чиновники також заявляли, що Путін має інвестиції в Gunvor.

У той же час прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що не знає про жодне розслідування і назвав будь-які бізнес-зв’язки Путіна і Тимченка, зокрема інвестиції в Gunvor, "нонсенсом".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування