Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Запоріжжі знешкодили банду, яка возила зброю із зони АТО

Четвер, 6 листопада 2014, 12:06

Запорізький УБОЗ ліквідував найбільший канал постачання зброї із зони проведення антитерористичної операції.

Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС.

Аби зафіксувати докази злочинної діяльності членів ОЗГ, правоохоронці здійснили понад 50 обшуків на території кількох регіонів держави.

Серед вилученого – кілька десятків одиниць вогнепальної зброї, більше сотні гранат, глушники, снайперські приціли тощо. Члени ОЗГ затримані.

Учасники організованої злочинної групи з транснаціональними та міжрегіональними зв’язками упродовж березня-листопада поточного року налагодили канал постачання із зони проведення антитерористичної операції вогнепальної зброї та боєприпасів, які в подальшому збували в Запорізькій, Одеській, Херсонській, Харківській, Дніпропетровській та Київській областях, а також поставляли до країн ближнього зарубіжжя.

Слідчим управлінням за матеріалами УБОЗ внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Працівники міліції встановили, що до складу злочинної групи входило 10 чоловіків, які проживали в різних населених пунктах Запорізької, Київської та Одеської областей.

В результаті правоохоронці вилучили арсенал зброї: 5 гранатометів, 4 кулемета Дехтярьова, 15 автоматів Калашникова, пістолет-кулемет SZ-26, 15 гвинтівок Мосіна, обріз мисливської рушниці, пістолет Glock, пістолет Beretta, пістолет Маузер, пістолет ТТ, 3 пістолета Макарова, пістолет Зоракі, револьвер типу Наган калібру 7,62 мм, револьвер (Smith & Wesson) 38 калібру та 124 гранати (РГД, Ф-12, Ф-1 та РГО).

 Фото МВС

Крім того, вилучено протитанкову міну, 2 кг тротилу, 2 кг гексогену, 28 артилерійських снарядів, 23 крупнокаліберних снарядів, 3,4 тисячі набоїв до різної зброї, електродетонатори для тротилових шашок, запали до гранати, порох, глушники, снайперські приціли та інше.

Також правоохоронці вилучили більше 1 кг марихуани, 13,5 тисяч гривень, 2,7 тисяч доларів США та 320 євро.

Наразі вилучену зброю та боєприпаси направлено до НДЕКЦ ГУМВС області для проведення дослідження.

Всі фігуранти затримані.

Також працівниками УБОЗ спільно з УСБУ в Запорізькій області здійснюється перевірка затриманих на предмет їх участі в незаконних озброєних формуваннях, в тому числі – причетності до діяльності організованих злочинних груп екстремістської та сепаратистської спрямованості, вчинення диверсійних чи терористичних дій, сказано в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування