Порошенко обурився, що кілька десятків дільниць не дають закінчити вибори

Четвер, 6 листопада 2014, 13:56

Президент Петро Порошенко вважає неприпустимим те, що півтора десятки дільниць в Донецькому окрузі не дають можливості завершити виборчий процес.

Про це заявив президент Петро Порошенко на нараді щодо ситуації навколо підрахунку голосів після виборів 26 жовтня.

Президент повідомив, що напередодні провів консультації з головою Верховної Ради та прем'єром щодо перебігу виборчого процесу.

Глава держави відзначив, що зволікання з підрахунком голосів негативно впливає на попередню оцінку виборів як одних з найбільш прозорих та чесних.

"Вже майже 10 днів після виборів, і півтора десятки дільниць на окрузі №59 тримають завершення всього електронного попереднього підрахунку голосів. Це неприпустимо", - наголосив Порошенко.

Голова ЦВК Михайло Охендовський повідомив, що робота з підрахунку голосів на окрузі №59 залишається заблокованою.

"На стадії підрахунку голосів і встановлення підсумків в окремих округах ми зіткнулися з проблемами, які Центральна виборча комісія без допомоги правоохоронних органів вирішити не може", - сказав він.

За його словами, комісії залишилося прийняти протоколи 19 дільничних виборчих комісій для встановлення підсумків по загальнодержавному багатомандатному округу. Він висловив сподівання, що завдяки зусиллям МВС і СБУ найближчим часом комісія зможе працювати без зовнішнього тиску і прийме всі протоколи.

В свою чергу, Глава МВС Арсен Аваков зазначив, що було посилено захист роботи комісії правоохоронцями.

Він повідомив, що в будівлі комісії знаходяться колишні її члени і діючі, які очікують рішення суду.

"Ми прийняли рішення, не дочекавшись вердикту суду, бо є роз'яснення ЦВК, що діюча комісія повноважна", - зазначив Аваков.

За його словами, на місці зараз процесом керує керівник громадської безпеки Володимир Гриняк. Міністр повідомив, що до вечора комісія зможе відновити свою роботу.

Участь у нараді взяли голова Верховної Ради Олександр Турчинов, прем’єр Арсеній Яценюк, голова ЦВК Михайло Охендовський, Генпрокурор Віталій Ярема, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Служби безпеки Валентин Наливайченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News