Глава МЗС Німеччини: жодна країна у світі не може сама розв'язати кризу

П'ятниця, 7 листопада 2014, 10:32

Глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер вважає, що на сьогоднішній день жодна держава у світі не здатна подолати сучасні кризи поодинці.

Про це він заявив у своєму відеозверненні до учасників симпозіуму Міжнародного форуму з безпеки, організованого "Європейським молодіжним парламентом - Україна" у п'ятницю в Києві.

"Ви вже зрозуміли те, що хтось досі не в змозі зрозуміти: жодна країна у світі не може розв'язати сучасні кризи наодинці", - сказав німецький міністр.

За його словами, на сьогоднішній день тема європейської політики безпеки як ніколи актуальна.

"Саме тут, у Києві, ми бачили протягом останніх місяців, як бажання демократії може гори згорнути. Ми побачили, якою є політика насправді: прагнення до кращого майбутнього відважно й цілеспрямовано", - сказав він.

Разом з тим, за словами міністра, події в Україні показали, як швидко питання війни й миру повернулося на європейський континент. "Сьогодні цінності, над якими працювали покоління протягом багатьох десятиліть, перебувають під загрозою", - сказав він.

У зв'язку із цим він відзначив важливість того, щоб молоді люди "стрімко просували ідею вільного й мирного співіснування серед народів Європи".

"У вас, безумовно, є інші мрії про Європу, ніж в мого покоління, яке народилося відразу після Другої світової війни. Це не тільки зрозуміло, це дуже важливо! Оскільки ми тільки тоді зможемо попередити новий розкол Європи в майбутньому, якщо ви, наступне покоління, зможе втілити в життя вашу ідею вільної й мирної Європи", - сказав глава МЗС Німеччини.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування