Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІС: Бойовики готують наступ, вторгнення РФ – запасний варіант Путіна

П'ятниця, 7 листопада 2014, 12:35

Бойовики й російські військові готують наступ на Донбасі, а варіант відкритої агресії проти України президент Росії розглядає як запасний.

Такий висновок робить Дмитро Тимчук, виходячи з оперативних даних групи "Інформаційний спротив".

"Протягом декількох останніх діб ми спостерігали завершення формування супротивником на Донбасі ударних тактичних груп (саме ударних – їхній склад, дислокація і характер проведених заходів не дозволяє припускати, що російсько-терористичні війська готуються до оборони), практично повністю готових до наступу", - пише він.

"Одночасно Росія посилено перекидає свої підрозділи до держкордону з Україною", - додає Тимчук.

Але, на його думку, відкрите вторгнення Росії – це запасний варіант і важіль тиску.

"Той факт, що росіяни перекидають до кордону в т.ч. оперативно-тактичні ракетні комплекси, свідчить про те, що Путін розглядає варіант відкритої агресії проти України… Однак цей сценарій явно не є основним, і підготовка до нього ведеться скоріше в якості "підстраховки", а також для тиску на Київ із метою попередити його активні наступальні дії проти терористів", - пише Тимчук.

Такий висновок він робить, виходячи з того, що Москва офіційно так і не визнала "ДНР" і "ЛНР" як "держави", а лише висловив "повагу до волевиявлення південно-сходу України", а також те, що підрозділи армії РФ на Донбасі "переодягаються у форму місцевих бойовиків, із нашивками бандформувань", а документи у військових РФ відбирають.

"Демонструється спрямованість на продовження попереднього формату прихованого вторгнення. Тобто відкритого вторгнення Росії виключити ніяк не можна, але воно може відбутися, швидше за все, у випадку початку наступу російсько-терористичних військ на Донбасі, їх поразки й відповідних успішних наступальних дій українських військ", - вважає Тимчук.

"Якщо ударні групи створюються, отже, вони найближчим часом будуть використовуватися "за призначенням". Більш того: ворог не вірить у те, що українські війська найближчим часом почнуть наступ, інакше б проводив хоч подобу оборонних заходів (окреме спасибі Європі, яка посилено примушує Київ до "виконання умов перемир'я"…)", - зазначає він.

При цьому Тимчук наголошує, що, за даними ІС, "на Донбасі активно діють не лише російські найманці, але й підрозділи армії РФ – це й штатні ДРГ спецназу ГРУ, і підрозділи ПДВ, і підрозділи зі складу бригад Сухопутних військ ЗС РФ (в основному – з ПВО й ЦВО)".

"Ми певні, що зірвати наступальні плани супротивника може лише демонстрація сили з нашої сторони", - зазначає організаторі групи ІС.

"І якщо Київ із політичних причин не готовий до наступальних дій (у т.ч. через загрозу відкритого вторгнення РФ і небажання сваритися з патологічно миролюбним ЄС), то необхідно хоча б різко посилювати оборону й украй жорстко відповідати на обстріли, а також будь-які спроби наступальних дій і вичавлювання наших військ із позицій. А також завдаючи попереджувальних ударів по скупченнях живої сили і техніки супротивника поблизу позицій наших військ", - переконані в ІС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...