В МЗС відповіли Кремлю: краще б засудили псевдовибори

П'ятниця, 7 листопада 2014, 16:45

В Україні очікують виконання Росією мінських домовленостей.

Про це заявив директор департаменту політики та комунікацій МЗС Олексій Макєєв агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Очікуємо, що Росія повернеться в русло практичної імплементації мінських домовленостей", - сказав він.

Макєєв відзначив, що в Україні звернули увагу на заяву помічника президента РФ Юрія Ушакова щодо того, що Росія з повагою ставиться до вибору жителів Донбасу, зробленому ним 2 листопада, але "поважає" і "визнає" - це різні слова.

"Ми також звернули увагу на те, що Російська Федерація є єдиною країною в світі, яка "поважє" виборчий фарс 2 листопада на Донбасі, який спрямований проти суверенітету і територіальної цілісності України", - сказав він.

"Ми також помітили, що російська сторона не змогла поставити знак рівності між словами "визнає" і "поважає". Це є своєрідною дипломатичної еквілібристикою", - зазначає Макєєв.

"Замість цього російській стороні було б краще не тільки не визнавати, а й засудити ці" вибори", як зробили всі цивілізовані і демократичні країни світу, оскільки ці "вибори" не відповідають мінським домовленостям і серйозно заважають мирному процесу на Донбасі", - підкреслив він.

Раніше повідомлялося про те, що в Кремлі не ставлять знак рівності між "повагою" і "визнанням" виборів в самопроголошених ДНР і ЛНР.

За словами помічника президента РФ Юрія Ушакова, Росія виступає за продовження мінського процесу і за проведення чергового засідання контактної групи.

"Але не все залежить від нас. Тут грає роль багато факторів", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...