Непізнаними лишаються 9 жертв катастрофи Боїнга - МЗС Нідерландів

Субота, 8 листопада 2014, 15:50

Нідерланди мають намір провести збір уламків малазійського "Боїнга-777", що зазнав катастрофи у липні на Донеччині, також провести слідство та притягнути відповідальних до суду.

Про це заявив глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс.

За його словами, наразі залишаються непізнаними 9 пасажирів літака.

Кундерс висловив сподівання, що експертам вдасться ідентифікувати всіх жертв авіакатастрофи.

"Я не можу вам сказати, коли і чи будуть остаточно ідентифіковані всі загиблі. Але, враховуючи співпрацю, яка склалася між нами і Україною, я висловлюю впевненість у тому, що нам вдасться максимально наблизитися до ідентифікації всіх жертв", - зазначив він.

"Ми продовжимо повертати родичам останки їхніх близьких загиблих. Ми маємо намір провести збір уламків літака, а також провести слідство та притягнути відповідальних до суду", - заявив міністр.

Крім того Кундерс зазначив, що терміни відновлення пошуку і збору уламків авіалайнера залежать від ситуації з безпекою.

"Звичайно ж, збір уламків літака має важливе значення для результатів слідства. Я з нетерпінням чекаю, коли ми зможемо приступити до цих дій, але все буде залежати від обстановки з безпекою на місці катастрофи. Поки, на даний момент, у мене немає відповіді на питання, коли це відбудеться", - зазначив Кундерс.

У свою чергу голова Харківської ОДА Ігор Балутаповідомив, що 8 листопада з Харкова до Ейндховена (Нідерланди) відправлено 5 контейнерів із останками жертв, які експерти знайшли у секторі, який раніше їм не вдавалося обстежити. За словами Балути, це становить приблизно 18-19% загальної площі місця катастрофи.

"Інтерфакс-Україна" 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування