Порошенко доручив МВС взяти на контроль вибори у 59 окрузі

Субота, 8 листопада 2014, 16:17

Президент Петро Порошенко звернувся до голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського та Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, аби вони у відповідності з їхніми повноваженнями взяли під особливий контроль ситуацію з виборами на 59-му окрузі (Донецька обл.).

Про це повідомили у прес-службі президента.

Так, ЦВК має забезпечити чесний офіційний підрахунок голосів, а МВС - притягти до відповідальності всіх, хто порушував закон і правопорядок, незалежно від того, з боку якого кандидата це відбувалося.

"Президент і як гарант Конституції, і як громадянин вкрай невдоволений тим, як пройшли вибори на 59-му окрузі. На його думку, дії різних учасників виборчого процесу на цій території призвели до того, що округ не вписується в загальну всеукраїнську картину демократичних, прозорих і чесних виборів у відповідності з європейськими стандартами", - йдеться у повідомленні. 

Окрім того президент доручив голові МВС взяти під особистий контроль розслідування кримінальних справ щодо порушень під час виборчого процесу на цьому окрузі і доповісти йому особисто.

Як відомо, 8 листопада ЦВК  прийняла на розгляд оригінали протоколів про результати виборів від усіх 198 окружних виборчих комісій. На засіданні ЦВК були прийняті протоколи останнього окружкому - №59 у Донецькій області.

Серед партій найбільшу підтримку в окрузі отримав "Опозиційний блок", а по мажоритарці переміг самовисуванець, мер Курахово Сергій Сажко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News