Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ про танки у Донецьку: Слід уникати дій, що призведуть до нової ескалації

Неділя, 9 листопада 2014, 12:05

В ОБСЄ "дуже стурбовані відродженням насильства у східних регіонах України".

Про це заявив глава ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркгалтер, реагуючи на повідомлення місії ОБСЄ про колони важкої техніки, танки та військових у Донецьку та Макіївці та обстріли у зоні АТО, що посилилися з боку терористів. 

За словами Буркгальтера, такая "діяльність" призведе до "більш крихкої ситуації замість подальшої стабілізації". 

Також  глава ОБСЄ заявив, що "усі сторони конфлікту мають суворо дотримуватися  зобов'язань в рамках мінського меморандуму та триматися подалі від дій, які можуть привести до нової ескалації". 

Як відомо, представники місії ОБСЄ в Україні повідомили про конвой з більш ніж 40 вантажівок на околицях Макіївки - КамАЗи, вантажівки для перевезення особового складу, що перевозили техніку та військових. У Донецьку зафіксували конвой з 9 танків - 4 Т72 і 5 - T64. 

Раніше журналісти інозмі повідомляли про нові колони з військовими та технікою "невідомого походження" - на машинах не було розпізнавальних знаків.  

Також перетин українського кордону підкріпленням з РФ було зафіксовано 6 листопада. Тоді формування сепаратистів отримали з Росії підтримку військовослужбовцями та озброєнням, у т.ч. - 32 танки і самохідні артилерійські установки. 

В  НАТО констатували збільшення чисельності російських військ на кордоні з Україною.

"Якщо факт перетину кордону підтвердиться, це буде ще одним доказом агресії Росії і прямої залученості до дестабілізації ситуації в Україні", - заявив представник Альянсу.

У свою чергу глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що російських військових та озброєння немає на сході України.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...