Чубаров: кримських татар зганяють на акцію з нагоди зустрічі Путіна і Ердогана

Понеділок, 1 грудня 2014, 10:47

У день візиту до Туреччини президента Росії Володимира Путіна у Сімферополі на акцію підтримки зганяють кримських татар, які працюють у бюджетній сфері.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами 1 грудня, у робочий день, кримських татар, які працюють у бюджетній сфері (чиновники, вчителі, лікарі, студенти) зганяють на центральну площу Сімферополя.

"Час збору - 13.00. Мета - створення масовок для гламурних телесюжетів у день візиту Путіна до Туреччини на тему про те, як "добре живеться кримським татарам..."", - зазначає Чубаров.

У своєму пості Чубаров натякає на те, що організаторами цієї дії виступають провладні представники кримських татар, які намагаються показати свою відданість владі, зазначає "Радіо Свобода".

Напередодні зустрічі Путіна і Ердогана, 30 листопада в Криму пройшла конференція Громадської ради кримськотатарського народу, організована опозиційною до Меджлісу організацією "Кирим бірлігі", де заявили про початок підготовки до проведення нового Курултаю кримськотатарського народу.

Глава Асоціації кримськотатарських дернеків у Туреччині Унвер Сель назвав цей з'їзд "історичною подією".

При цьому глава "Кирим бірлігі" Сейтумер Німетуллаєв повідомив, що 1 грудня, в день візиту Володимира Путіна до Туреччини, в аеропорту Анкари відбудеться акція на підтримку російського президента, організована кримськотатарської діаспорою Туреччини.

Близько 500 людей планують вийти з плакатами "Федерація кримськотатарських дернеків Туреччини вітає Путіна" і "Громадська Рада кримськотатарського народу вітає Путіна".

Як відомо, напередодні візиту Путін похвалив Туреччину за те, що вона не вводила санкції проти Росії.

Раніше Туреччина, хоч і не ввела санкції, дуже жорстко засудила анексію Криму і вимагала дотримання прав кримських татар.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News