"Козаки" у Донецьку конфліктують із керівництвом "ДНР" - Тимчук

Понеділок, 1 грудня 2014, 10:31

У районі Авдіївка й Опитного українська артилерія завдала низку попереджувальних ударів по рубежах зосередження російсько-терористичних військ, які готувалися до атаки.

Як пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, "під удари потрапили терористичні групи "ДНР" і щойно прибулі в якості "поповнення" підрозділу російських військовослужбовців".

"Трупи й поранені були евакуйовані супротивником у центр Донецька через Куйбишевський район міста", - зазначає Тимчук.

За даними ІС, "у Донецьк прибуло близько 60 російських "козаків" із півдня Луганської області".

"Козаки" заявили, що готові брати участь в "підтриманні порядку" у місті, однак відмовляються йти "на передову". У зв'язку з цим виник конфлікт між "козаками" й керівництвом "ДНР", - пише Тимчук.

Між тим, тактична група російсько-терористичних військ, яка прибула у район Горлівки декілька днів тому, вступила у вогневий контакт із українськими військами в районі Вуглегорська.

"Після того, як супротивником було відкрито мінометний вогонь, артилерія українських військ завдала удару у відповідь. Тактична група супротивника припинила обстріли й відійшла вглиб своїх позицій", - повідомляє Тимчук.

"Із позицій східніше Макіївки супротивник завдав удару з РСЗО по східних околицях Горлівки, яка контролюється російсько-терористичними військами. За нашим даними, йдеться не про збройну провокацію, а про помилки артилеристів бойовиків, які мають украй низький рівень підготовки", - пише він.

Крім того, у Макіївці стався підрив автотранспорту постачання бойовиків "ДНР". За попередніми даними ІС, підрив стався в результаті наїзду на саморобний вибуховий пристрій. "Серед бойовиків є жертви", - пише Тимчук.

Між тим, у район Стаханова прибув спецпідрозділ "Вимпел" ФСБ РФ, який раніше діяв на півдні Луганської області. За даними ІС, група розділена на кілька бойових загонів, кожен із яких здатен діяти автономно.

"Під час подій в Антрациті й Червоному Лучі (боєзіткнення з "козаками") кілька бійців "Вимпелу" були поранені, однак не евакуйовані в РФ, а перевезені до Стаханова", - пише Тимчук.

Між тим, за даними ІС, начальник "головного управління розвідки "ДНР" Петровський С.М. виявив цікавість до майна машинобудівного заводу ВАТ "Точмаш" у Донецьку. Керівництво підприємства попередили, що завод закриють, а обладнання вивезуть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування