У БПП кажуть, що призначити Садового в Кабмін – приватна ініціатива

Понеділок, 1 грудня 2014, 12:17

На фракції "Блоку Петра Порошенка" питання пропозиції меру Львова Андрію Садовому стати першим віце-прем'єром не обговорювали і рішення з цього приводу не ухвалювали.

Про це повідомив депутат від цієї партії Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

"Сказане в заяві ніяк не ідентифікованого "керівництва фракцій "Народний фронт" та "Блок Петра Порошенка" є особистою ініціативою невідомих нам фізичних осіб", - заявив він.

Водночас, депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар сказала "Українській правді", що її політсила у неділю ввечері обговорювала пропозицію Садовому "в середовищі політради".

За її словами, із представниками БПП цю ідею також обговорювали, зокрема з Юрієм Луценком.

"Сьогодні є шанс (для змін): або ми це зробимо за наступні півроку, або не зробимо. Тому завдання – щоб в уряді були: по-перше, представники всіх політичних сил, які мають представництво в парламенті, проєвропейські, звісно, які входять у коаліцію; по-друге, щоб це були фахівці, які знають, що робити, як і які мають вже історії успіху", - сказала Сюмар.

"Садовий – один із тих, хто має таку історію успіху, очевидно, йдеться про Львів. І очевидно, що в нього є дуже серйозне бачення з приводу реформування системи місцевого самоврядування. Це дійсно час, коли треба це втілити", - додала вона.

"Ми говорили – і в тому числі з керівництвом фракції БПП, і це була, в принципі спільна позиція", - сказала депутат НФ і на прохання уточнила, що "говорили, в тому числі, з Луценком"

Сюмар визнала, що щодо посади для Садового – це була пропозиція на політраді.

"Але взагалі з "Самопоміччю" постійно йдуть розмови про їхнє представництво у Кабміні. І постійно, на жаль, лунають заяви про 7 комітетів у відповідь", - додала вона.

Як відомо, Садовий уже відхилив пропозицію обійняти посаду першого віце-прем'єра.

Раніше "Народний фронт" заявив, що для втілення децентралізації в уряді на посаді першого віце-прем’єр-міністра має працювати міський голова Львова Андрій Садовий

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...