Через підкуп виборців в окрузі Довгого почали розслідування

Понеділок, 1 грудня 2014, 13:39

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом підкупу виборців в окрузі, де балотувався Олесь Довгий, під час парламентських виборів.

Про це у своєму Facebook написав один зі співробітників ОПОРИ Сергій Лєвінте.

"Відкрито кримінальне провадження проти О.Довгого за ст.157 ч.1. ККУ. Був тільки що за на допиті в слідчого. Є надія. Будем тримати на контролі", - повідомив він.

Раніше спостерігачі ОПОРИ зафіксували факт дарування тонометрів ветеранам, які працювали на залізниці, від імені кандидата-самовисуванця Олеся Довгого.

Тоді спостерігач написав до міліції звернення стосовно підкупу виборців. 

22 жовтня у приміщенні дирекції Укрзалізниці м. Знам’янка по вул. Жовтневій, відбулася зустріч кандидата по 102 виборчому округу (Центр: місто Знам’янка. ОВО включає: міста Знам’янка, Світловодськ, Знам’янський, Новгородківський, Олександрівський, Онуфріївський, Світловодський райони) Олеся Довгого з ветеранами-залізничниками.

У ході заходу ветеранам дарували тонометри. Свідки події надали фотоматеріали ,на яких чітко видно людей біля вищевказаної будівлі з дарунками у руках.

Спостерігач ОПОРИ звернувся до міліції з повним роз’ясненням ситуації та проханням відкриття кримінального провадження згідно внесених змін до Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Верховною Радою був прийнятий закон України № 1703-VII "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян", який 19 жовтня був підписаний президентом України Петром Порошенком. Закон набирає чинності 23 жовтня.

Як раніше повідомляла ОПОРА Довгий вдавався до підкупів виборців через благодійні фонди, а у самому 101 окрузі обрано єдиного кандидата на противагу  Довгому та створено штаб для боротьби з масштабними підкупами кандидата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...