За рік в Росії на ґрунті расизму вбили 19 людей

Понеділок, 1 грудня 2014, 14:09

З початку 2014 року від рук расистів у Росії загинули 19 людей, ще 97 – поранено.

Такі дані оприлюднив інформаційно-аналітичний центр Сова, передають Крим. Реалії.

Расистські напади були зафіксовані в 24 регіонах Росії.

"У листопаді 2014 року в результаті ксенофобних і неонацистських мотивованих нападів постраждала 1 людина – у Москві біля станції метро "Свіблово" молодий чоловік несподівано, без видимих причин, кілька разів ударив ножем у живіт перехожу "неслов'янської зовнішності", одягнену відповідно до мусульманської традиції", – зазначили у аналітичному центрі.

Також, за інформацією експертів, у листопаді 2014 року сталося вісім актів вандалізму. Загалом у 2014 році експерти зафіксували не менше 48-ми актів ідейно вмотивованого вандалізму в 32 регіонах країни.

За даними центру, за листопад 2014 року було винесено 4 обвинувальні вироки у справах про расистське насильство, в яких було враховано мотив ненависті, зокрема в Архангельській, Володимирській і Томській областях та Пермському краї. У цих процесах були засуджені 7 осіб.

Від початку року, за даними аналітичного центру, за расистське насильство винесено 18 обвинувальних вироків, в яких було врахований мотив ненависті, проти 39 осіб у 16 регіонах країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News