Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі мітингувала опозиція: підозрює владу у фальшуванні виборів

Неділя, 14 грудня 2014, 09:02

У Варшаві в суботу пройшов багатотисячний марш опозиції, учасники якого звинувачували владу у фальшуванні місцевих виборів.

Про це пише польська газета Wyborcza.

Польська партія "Право і справедливість" організовує марші 13 грудня вже кілька років. Зазвичай вони приурочені подіям  13 грудня 1981 року, коли у Польщі було введено воєнний стан.

Цього року демонстрація мала додатковий привід – це був протест проти сфальшованих виборів.

"Влада тероризує суди, і то з участю президента", - заявив лідер "ПіС" Ярослав Качиньський.

Крім того, учасники акції звинуватили владу в обмеженні прав парламентської опозиції. За словами опозиції, ЗМІ також повністю контрольовані владою, вони є джерелом брехні і маніпуляцій.

Коли хода досягла канцелярії прем'єр-міністра, натовп почав скандувати "Злодії" і "Фальшувальники".  Один з організаторів порівняв чинного прем’єра Еву Копач з Єжі Урбаном, головним пропагандистом комуністичного режиму Войцеха Ярузельськогого. "Копач, правду не закопаєш!" - кричали протестувальники.

За  оцінками організаторів, в акції взяли участь сотні тисяч осіб. Як повідомляє Wyborcza, їх було близько 30 тис.

Фото - РАР

Марш закінчився біля пам'ятника Юзефа Пілсудського, після виступу Ярослава Качиньського протестувальники заспівали гімн Польщі і розійшлися.

Нагадаємо, в листопаді у Польщі відбулися місцеві вибори, після значних проблем у підрахунку голосів опозиція звинуватила владу у фальшуванні виборів, пообіцяла вивести людей на вулиці і оскаржити результати голосування в європейських інституціях.

Європейська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...