Міліція проводить розслідування, хто і навіщо перекривав Хрещатик

Вівторок, 2 грудня 2014, 10:04

За фактом перекриття руху на вулиці Хрещатик у понеділок правоохоронці проводять розслідування.

Про це у вівторок інформує ВЗГ ГУМВС України в місті Києві

Як відомо, 1 грудня близько 20.00 група невідомих осіб у масках перекрила проїжджу частину вулиці Хрещатик в районі Майдану Незалежності.

У міліції стверджують, що при цьому активісти відмовилися аргументувати свої дії та не висловлювали жодних вимог та відверто провокували правоохоронців.

"Можна констатувати, що відеоматеріали, відзняті за час акції, створять негарну, потворну картинку для телебачення інших держав", - сказано в повідомленні МВС.

Зазначається, що факт порушення законодавства зафіксований працівниками міліції. Зібрані матеріали по цих подіях внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Головне управління МВС України в місті Києві звернулося до організаторів та учасників масових заходів з "проханням проводити свої зібрання виключно в рамках правового поля, не порушувати громадський порядок та не створювати незручностей для киян та гостей столиці".

Як повідомляла Facebook-спільнота Варта Києва, у понеділок увечері молодь спочатку зібралась на вулиці Банковій, де знаходиться Адміністрація президента, щоб згадати події 1 грудня 2013 року, коли силовики побили протестувальників.

Потім мітингувальники вирушили на Майдан Незалежності та перекрили Хрещатик.

Вони пообіцяли, що блокуватимуть рух центральної вулиці Києва лише до 23 години 1 грудня, проте зазначили, що такі акції будуть повторюватись, якщо влада не буде дослухатися до їхніх вимог.

Як повідомляла Варта Києва, мітингувальники хочуть від влади оновлення керівництва країни, звітування про те, скільки коштів і куди саме виділяється на АТО, подолання корупції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування