Катастрофа Іл-76: Проти генерала Назарова подали 4 цивільних позови

Вівторок, 2 грудня 2014, 11:14

П'ять потерпілих у справі про катастрофу військового літака Іл-76 подали 4 позови проти генерал-майора Віктора Назарова, підозрюваного в халатності, що призвела до краху літака.

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" повідомив слідчий з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Олександр Свинар.

"Слідство має дані про чотири позови до Назарова від п'яти потерпілих, загальна сума яких складає 2,5 млн грн", - зазначив він.

При цьому Свинар заявив, що позиція інших учасників процесу, які мають статус потерпілих, уточнюється.

"У рамках КПК України нами буде вжито заходи щодо забезпечення всіх позовів", - заявив він.

Він наголосив, що слідство вважає Назарова причетним до катастрофи і загибелі людей. "Ми маємо достатню доказову базу, базовану на букві закону. Решта вирішить суд. Ми вважаємо, справа має судову перспективу, і Назаров понесе покарання", - сказав слідчий.

Як уточнив слідчий, зараз Назарову загрожує позбавлення волі стркоом від 5 до 8 років. Його випустили під заставу у 365,4 тис. грн, яку внесла за нього дружина.

Як відомо, військова прокуратура 18 листопада повідомила Назарову про підозру в халатному ставленні до військової служби у зв'язку з катастрофою літака Іл-76 у червні.

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію СБУ про погрозу збиття літака й дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

14 червня в результаті падіння збитого сепаратистами військово-транспортного літака Іл-76 над аеропортом у Луганську загинуло 49 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування