Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опоблок зібрався скаржитися в КС на рішення РНБО

Вівторок, 2 грудня 2014, 11:58

Опозиційний блок заявляє, що готує звернення до Конституційного суду із проханням розглянути рішення РНБО, яким заблоковані соціальні виплати на підконтрольних бойовикам територіях.

Про це заявили члени Опозиційного блоку Наталя Королівська й Нестор Шуфрич.

"Опозиційний блок підготував звернення до КС щодо рішення РНБО від 4 листопада, яке президент своїм указом від 14 листопада ввів у дію. Цим рішенням з 1 грудня заблоковані всі соціальні виплати й бюджетні трансфери в зоні АТО. Ми вважаємо це рішення несправедливим", - сказала вона.

"Уже зібрано 45 підписів, і ми будемо реєструвати його в КС", - додав Шуфрич.

При цьому прес-служба опозиційного блоку в повідомленні відзначає, що "триває збір підписів народних депутатів".

"Для нас Донбас – це Україна. Там живуть громадяни України, стосовно яких країна повинна виконати свої зобов'язання. Це та ціна, яку ми платимо за державність", - сказала вона.

Королівська завила, що опозиція готова допомогти владі, якщо та сама не може знайти механізми захисту своїх громадян і забезпечити їм соціальні виплати.

"Ми ініціюємо створення слідчої комісії у ВР по розслідуванню ситуації й причин припинення фінансування соціальних виплат на Сході й вироблення алгоритму їх поновлення. Ми впевнені, що єдина Україна повинна бути не на словах. Єдність повинна бути підтверджена діями. Ми зобов'язані забезпечити всім громадянам України єдині права і єдині можливості", - сказала вона.

Як відомо, в опозиційний блок входять багато депутатів від Партії регіонів, які голосували за закони 16 січня. Партія регіонів під час Майдану своїми заявами й спекуляціями розколювала країну.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування