Представники Генштабу ЗС України, РФ, ОБСЄ та бойовиків обговорять режим "тиші"

Вівторок, 2 грудня 2014, 13:09

У Донецьку відбудеться зустріч за участі українських і російських військових та представників ОБСЄ та окремих районів Донецької області щодо виконання "мінського меморандуму".

Про це у вівторок повідомляє прес-служба Міноборони.

Зазначається, що керівники Спільного центру з української та російської сторін вирушили до міста Донецьк з метою проведення робочої зустрічі за участі представників ОБСЄ та окремих районів Донецької області.

На даний час найбільш проблемними районами щодо дотримання режиму "Тиша" є міжнародний аеропорт "Донецьк" та райони прилеглі до нього, околиці міста Щастя, Новобахмутівка.

Також начальники штабів керівництва Спільного центру з української та російської сторін полковники Олег Бойко та Олексій Матвєєв здійснили аналіз подій за минулу добу.

З їхніх слів, групами спостереження Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін обліковано 79 випадків порушення режиму припинення вогню із застосуванням реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії та стрілецького озброєння.

Із них 63 випадки вдень і 16 уночі. Зокрема, збоку озброєних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей зафіксовано 41 випадок обстрілів. Зі сторони Збройних Сил України вогонь у відповідь вівся 38 разів.

Як відомо, сили АТО відкривають вогонь у відповідь на обстріл терористів.

У понеділок генерали України та РФ також домагалися припинення вогню у донецькому аеропорту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування