Репортери без кордонів обурені планами створити мінінформації

Вівторок, 2 грудня 2014, 17:46

Репортери без кордонів виступають категорично проти створення міністерства інформації, про що було нещодавно оголошено в Україні.

Про це йдеться у заяві міжнародної організації.

"Надання повноважень щодо "інформаційною політики " в руки уряду буде суттєвим регресом та може прокласти шлях для серйозних зловживань," - заявив Крістоф Делуар, генеральний секретар Репортерів без кордонів.

"У демократичному суспільстві, регулювання засобів масової інформації є обов'язком самих ЗМІ, або, можливо, незалежного органу, але у жодному разі це не є функцією виконавчої влади. Створення Міністерства інформація є гіршою відповіддю на серйозні проблеми для української влади", заявив Делуар.

Також Репортери без кордонів нагадують, що незалежність і свобода засобів масової інформації є найкращою зброєю проти пропаганди.

"Залучення журналістів до інформаційної війни, керованої державою, тільки підірве довіру громадян до національних засобів масової інформації" – йдеться у заяві.

Репортери закликали українських депутатів не підтримувати цей проект.

Як відомо, у новорму Кабміні передбачається створення міністерства інформації, який очолить керівник інформаційного департаменту Нацгвардії Юрій Стець. Журналісти біля Верховної Ради вже протестували проти утворення нового відомства, оскільки вважають це спробою наступу на свободу слова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування