Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ: Відмова Заходу від військової співпраці знизить передбачуваність

Вівторок, 2 грудня 2014, 20:22

Відмова Заходу від військової співпраці з Росією через ситуацію з Україною обмежує перспективи розвитку заходів передбачуваності й прозорості у військовій сфері.

Про це заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич в інтерв'ю інформагентству "Россия сегодня" у зв'язку з участю міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова в засіданні Ради міністрів іноземних справ ОБСЄ, опублікованому МЗС РФ.

"Криза на Україні суттєво вплинула на діалог по військово-політичних питаннях і роботу Форуму зі співпраці в галузі безпеки. Відмова Заходу від військової співпраці з Росією під приводом відмінностей у підходах до подій на Україні обмежує перспективи розвитку заходів передбачуваності й транспарентності у військовій сфері", - сказав він.

"На наш погляд, західні партнери не готові вести справу до розробки нової домовленості в сфері контролю над звичайними озброєннями в Європі, що відображає сучасні реалії", - заявив представник МЗС РФ.

При цьому він заявив, що "Росія виступає за зміцнення ролі й авторитету ОБСЄ, підвищення її затребуваності в міжнародних справах".

"Російські пріоритети в Організації визначаються завданням побудови "співтовариства безпеки", поставленої самітом в Астані в 2010 році. Розглядаємо ОБСЄ в якості важливого механізму будівництва рівної й неподільної системи загальноєвропейської безпеки без розділових ліній", - сказав Лукашевич.

Серед іншого, він сказав: "Ми з інтересом сприйняли ініціативу чинного швейцарського головування про створення "Групи мудреців" для пошуку шляхів подолання кризи європейської безпеки. Будемо готові направити до її складу російського представника".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...