Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Мінфіні кажуть, що проїзд і їжу учням будуть оплачувати місцеві бюджети

Вівторок, 23 грудня 2014, 14:37

Кабінет міністрів пропонує розширити права органів місцевого самоврядування щодо забезпечення безкоштовного харчування для учнів 1-4 класів та пільгового проїзду школярів.

Про це сказав заступник міністра фінансів Володимира Матвійчук під час представлення в Верховній Раді законопроекту №1577, яким передбачено внесення змін до 66 законів

"Проект розширює права органів місцевого самоврядування щодо забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів, особливо дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей із малозабезпечених сімей", - заявив він.

"Також розширюються права органів самоврядування щодо забезпечення учнів пільговим проїздом у транспорті", - сказав Матвійчук.

"Особливо хочу звернути увагу, що законопроектом передбачено запровадити рівні умови для усіх вступників до вищих навчальних закладів, що дасть можливість дійсно випускати фахівців", - додав він.

Як відомо, раніше в інтернет "злили" пропозиції щодо скорочення видатків бюджету, серед яких і скасування оплати з держбюджету здобуття вищої освіти, пільгового проїзду учнів та студентів, харчування учнів та заняття у спортивно-виховних закладах тощо.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...