Бойовики обстріляли з автоматів райдержадміністрацію в Станиці Луганській

Середа, 3 грудня 2014, 10:13

У Станиці Луганській бойовики обстріляли з автоматів райдержадміністрацію.

Про це повідомляє у середу на своєму сайті голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його даними, за вівторок та минулу ніч бойовики так званої "ЛНР" обстріляли з різного виду зброї ряд населених пунктів контрольованої Україною Луганської області, а саме: Верхня Вільхова, Щастя, Чорнухине, Макарове, Валуйське, Станиця Луганська.

Жертв та поранених серед мирного населення немає. У Валуйському снарядами пошкоджені п’ять будинків.

Найскладніша ситуація, за словами Москаля, як і раніше, залишається в Станиці Луганській та районі.

Бойовики вкотре пробралися безпосередньо в Станицю Луганську й обстріляли з автоматичної зброї ряд адміністративних будівель. На РДА пошкоджено кілька вікон, у тому числі в кабінеті голови РД Євгена Бідашка.

Крім того, бойовими діями пошкоджений магістральний газопровід. Зараз у більшій частині Станиці, а також селах Валуйське, Малинове та Пшеничне (де загалом проживає близько десяти тисяч цивільного населення) немає центрального постачання — через слабкий тиск газу не включаються опалювальні котли.

Ремонтні бригади з’ясовують місце й масштаби пошкоджень. Без електроенергії залишаються села Вільхове, Болотенне та кілька вулиць Станиці Луганської.

У Щасті після обстрілів ремонтним бригадам вдалося повністю відновити всі системи життєзабезпечення й відвернути техногенну катастрофу, яка могла виникнути через пошкодження лінії електропередач та припинення центрального водопостачання. Зараз системи тепло-, газо-, енерго- та водопостачання працюють у звичайному режимі, зазначають в ОДА.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування