Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Центри з контролю припинення вогню працюватимуть у Луганську і Донецьку

Середа, 3 грудня 2014, 10:45

Центри з контролю виконання режиму припинення вогню запрацюють в Луганську і Донецьку.

Про це повідомив Центр з питань припинення вогню на Донбасі.

2 грудня співкерівники Спільного центру з української та російської сторін – представник ЗС України генерал-лейтенант Володимир Аскаров та представник ЗС РФ генерал-лейтенант Олександр Лєнцов – брали участь у проведенні робочої зустрічі за участі представників ОБСЄ та окремих районів Донецької області у Донецьку.

Вони обговорювали плани заходів із виконання "Мінського" меморандуму.

Лєнцов повідомив, що однією з цілей зустрічі в Донецьку було розгортання у місті робочої групи з контролю та координації з питань припинення вогню, аналогічної за завданнями тій, що діє у місті Дебальцеве.

Вона буде займатися моніторингом ситуації в окремих районах Донецької області, контролем виконання режиму припинення вогню та відводу важкого озброєння на рубежі, а також іншими питаннями, передбаченими "мінськими" домовленостями.

Сторони визначилися з місцем розміщення цього центру і оперативна група вже приступила до його розгортання.

"Ми упевнені, що з четверга центр запрацює у повному обсязі. Особовий склад центру буде аналогічним дебальцевському: представники Збройних сил України, окремих районів Донецької області, військові РФ та за участі ОБСЄ", - сказав Лєнцов.

"Мета розгортання такого центру у Донецьку – безпосередня участь керівництва окремих районів Донецької області у контролі за режимом припинення вогню та відведенням підрозділів. Аналогічний центр діятиме й в Луганську", - додав представник армії РФ.

Аскаров і Лєнцов. Центр з питань припинення вогню на Донбасі

А представник ЗСУ повідомив, що сторони дійшли згоди про запровадження режиму "тиші", зокрема говорили про інформаційну складову режиму припинення вогню. Погодилися розробити і затвердити розпорядчі документи про організацію і проведення заходів припинення вогню.

Аскаров підтвердив, що стосовно аеропорту Донецьк домовилися, що з 18.00 вівторка, 2 грудня, вогонь у аеропорту припиняється. Також опрацьовується питання щодо постачання їжі, води, засобів обігріву до захисників нового терміналу летовища.

Загалом сторони обговорили "деякі проблемні питання, що виникають у сторін, і загалом зблизили позиції", йдеться у повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування