Міноборони спростовує заяву про застосування ЗСУ касетних бомб

Середа, 3 грудня 2014, 15:20

Міністерство оборони заявляє, що Збройні Сили України не застосовують касетних боєприпасів у Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться в офіційній заяві від 3 грудня.

"За час проведення антитерористичної операції на сході України Збройні Сили України не використовували і не використовують боєприпаси, заборонені міжнародними договорами, у тому числі касетні боєприпаси", - наголошується в заяві.

У Міноборони зазначають, що тиражування подібної інформації здійснюється з метою дискредитувати імідж України на міжнародній арені.

Також у відомстві нагадали, що з дати оголошення припинення вогню (5 вересня 2014 року), станом на 3 грудня, терористи здійснили 3 тисячі 819 обстрілів позицій сил АТО з гармат, мінометів та систем залпового вогню БМ-21 "Град".

"Підрозділи Збройних Сил України, які беруть участь в антитерористичній операції, відкривають вогонь у відповідь по виявленим вогневим позиціям терористів лише у тому випадку, коли в зоні ураження не має мирних мешканців", - наголошують у Міноборони.

Як повідомлялося, у міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch стверджують, що українські війська застосовують касетні бомби в зоні АТО.

Цю інформацію спростував також спікер РНБО Андрій Лисенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування