Клімкін сказав, у якому випадку Київ піде на переговори в Мінську

Четвер, 4 грудня 2014, 12:08

Україна готова брати участь у засіданні тристоронньої контактної групи наступного тижня в Мінську, але її рівень має бути таким, щоб забезпечити результативність зустрічі.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив РИА Новости на полях міністерського засідання ОБСЄ в Базелі.

"Ми прагнемо організувати цю зустріч і послідовно над цим працюємо. Але проблема не в нас, проблема в тих, хто чинить цьому перешкоди", - заявив голова МЗС України.

"Я дуже сподіваюся, що наступного тижня ми організуємо плідну й ефективну тристоронню зустріч контактної групи. Я дуже сподіваюся, що рівень учасників буде той, який уже досяг результатів у Мінську. Тому що це єдиний рівень, у рамках якого ми ефективно можемо просуватися вперед", - цитує його агентство.

Як відомо, мінські домовленості від 5 вересня про припинення вогню, обмін полоненими та моніторинг спостерігачів ОБСЄ, зокрема, на кордоні України й РФ, бойовики т.зв. "ДНР" та "ЛНР" постійно порушують. Українські військові відкривають вогонь у відповідь.

Бойовики припинили обмін полоненими до наступного раунду переговорів у Мінську після заяви президента Петра Порошенка про намір скасувати закон про порядок самоуправління на частині території Донецької й Луганської областей, а також відмови Кабміну України фінансувати підконтрольні бойовикам території та бюджетників там.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News