Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За останній рік Януковича свобода інтернету в Україні значно погіршилася – звіт

Четвер, 4 грудня 2014, 12:34

Про це заявила американська правозахисна організація Freedom House з посиланням на дослідження "Свобода в інтернеті", повідомляє "Радіо Свобода".

Іще дві з трьох найгірших за цим показником країн – Росія і Туреччина, сказано в документі.

Порівняно із попереднім таким дослідженням, оприлюдненим рік тому, Україна набрала відразу п’ять негативних балів і довела їх кількість до 33 зі ста можливих.

Таким чином, Україна перемістилася до групи "частково вільних" держав за станом свободи в інтернеті з групи "вільних", де вона була за даними дослідження минулого року.

 

Як кажуть у Freedom House, рейтинг України впав так різко в першу чергу через насильство стосовно користувачів соціальних мереж й інтернет-журналістів під час протестів Євромайдану, зростання числа кібернападів, а також через появу нових даних, які свідчать про значний обсяг стеження влади екс-президента Віктора Януковича за діяльністю в інтернеті активістів, журналістів і опозиційних діячів.

Загалом у дослідження потрапили 65 країн. Із них за минулий рік погіршення сталося у 36. Найгірше становище зі свободою в інтернеті серед досліджених – в Ірані, Сирії та Китаї (89, 88 і 87 балів); недалеко від них також Узбекистан (79 балів).

Білорусь має 62 негативні бали, Росія 60 – це все група "не вільних" країн. Найкраще становище – в Ісландії й Естонії, 6 і 8 балів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування