У Конгресі США ухвалили резолюцію: засуджують РФ, вимагають ще санкцій

Четвер, 4 грудня 2014, 21:42

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, в якій жорстко засуджує політику Росії щодо України, а також вимагає від адміністрації президента США продовжити курс санкцій проти Росії.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на джерело у Конгресі США.

Автор резолюції - конгресмен-республіканець від штату Іллінойс Адам Кінзінґер. Вона була ухвалена більшістю голосів у Конгресі (411 проти 10).

Згідно з документом, засуджується продовження політичної, економічної та військової агресії з боку Російської Федерації стосовно України, Грузії та Молдови і тривале порушення їхнього суверенітету, незалежності та територіальної цілісності.

Палата представників закликає Російську Федерацію скасувати незаконне приєднання Кримського півострова, припинити підтримку сепаратистських сил на території України, і вивести з її території усі свої війська.

Президента США просять надати українському урядові необхідне озброєння для захисту, а також необхідні для відстоювання свого суверенітету послуги і розвідувальні дані. Його також просять про введення додаткових санкції проти Російської Федерації та її керівництва.

Палата представників також закликає НАТО припинити будь-яку військову співпрацю з Росією. В резолюції йдеться ще про консультації щодо військової готовності США і НАТО, а також питання стратегії протистояння російській пропаганді.

Крім того, в середу на розгляд Палати представників було внесено ще одну важливу резолюцію H.5782 авторства конгресвумен Мерсі Кептур за підтримки 10 співавторів. Важливість цього документа полягає у тому, що він розглядатиметься паралельно з документом, поданим у Сенаті (S.2828).

Якщо обидві палати Конгресу приймуть відповідні документи у тандемі – вони мають шанс стати законом.

Законопроект The Ukraine Freedom Support Act of 2014 (S.2828), поданий на розгляд Сенату, визначає Україну союзником за межами НАТО, зменшує залежність України від російського газу і надає допомогу українському війську та біженцям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування