Під Станицею Луганською бойовики втратили танк, у Дебальцевому - жертви серед мирних

П'ятниця, 5 грудня 2014, 09:37

Зросла інтенсивність обстрілів позицій українських військ північніше й західніше Луганська.

Про це повідомляє організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 5 грудня у Facebook.

Раніше група ІС зазначала, що в цей район прибула значна артилерійська група бойовиків – мінімум 2 дивізіони ствольної і реактивної артилерії.

"У ході вчорашнього (4 грудня) бою в районі н.п. Станиця Луганська супротивник масовано застосував танки (8 одиниць). У результаті супротивник втратив як мінімум 1 танк, наступ було зірвано вогнем українських військ у відповідь", - повідомляє Тимчук.

За даними ІС, бойовики також "продовжують облаштовувати нові вогневі позиції для артилерії в районі Макіївки (роботи ведуться на північних і північно-східних окраїнах міста)".

"Протягом останньої доби супротивник завдавав масованих вогневих ударів по позиціях українських військ у районі н.п. Дебальцевого, є жертви серед місцевих жителів", - заявляє Тимчук.

Крім того, у районі Бахмутської траси зафіксовано "кочівну" артилерійську групу супротивника. "Ідентифіковано 6 одиниць 122-мм САУ 2С1 "Гвоздика", які змінюють вогневі позиції", - пише Тимчук.

Між тим, за Докучаєвськом і Оленівкою зосереджено велике угруповання супротивника, оснащене артилерією й бронетехнікою.

"Ідентифіковано як мінімум 3 посилені ротні тактичні групи російських військ, а також декілька "збірних" груп місцевих бойовиків у якості "передових команд" (саме останні зазнають основних втрат)", - пише Тимчук.

"Відзначається функціонування в цьому районі єдиного командного центру російсько-терористичних військ. Супротивник у даному районі продовжує вести з українською артилерією контрбатарейну боротьбу, ведучи в основному вогонь із позицій у районі Докучаєвська. Фіксуються удари артилерії супротивника й по житлових кварталах", - додає він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування