Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Франції за "певну автономність" Донбасу

П'ятниця, 5 грудня 2014, 11:51

Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що врегулювання українського конфлікту має початися зі зниження словесної напруженості.

Про це він на прес-конференції в п'ятницю в Астані за підсумками переговорів із президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, передає Інтерфакс-Казахстан.

"Спочатку необхідно досягти зниження словесної напруженості. Потім зниження напруженості має перейти в конкретні дії на українській території. Я постійно хочу діалогу, (...) Франція може допомогти вести цей діалог з усіма зацікавленими сторонами", - сказав він.

На думку президента Франції, територіальна цілісність України має бути збережена, але при наділенні східних регіонів "певною автономністю".

"З Назарбаєвим досягнута домовленість використовувати поїздки, механізми, майданчики діалогу, щоб добитися зниження напруженості, яка дозволила б зберегти територіальну цілісність України, гарантувати певну автономність східним регіонам України, зробити так, щоб українська економіка почала вибиратися із цього важкого положення, і при цьому дотримуватися угоди про припинення вогню", - сказав президент Франції.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...