Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Порошенка хотіли б, щоб Путін визнав свою стратегічну помилку

П'ятниця, 5 грудня 2014, 15:57

Президент Росії Володимир Путін у своєму посланні до Федеральних зборів РФ 4 грудня замість визнати помилковою свою стратегію щодо України повторював давні твердження.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України з питань міжнародних відносин Валерій Чалий на брифінгу у п’ятницю.

Коли його попросили прокоментувати виступ Путіна, він сказав:

"Нічого нового. Я, очевидно, хотів би почути дійсно розуміння величезної стратегічної геополітичної помилки, яка сьогодні робиться Російською Федерацією – на мій погляд, проти інтересів росіян, російських народів, які населяють Росію, – на майбутнє".

"Росія залишиться на наших північних кордонах – в тому чи іншому вигляді в майбутньому, в довгостроковій перспективі. Тому знаходити рішення нам потрібно", - сказав Чалий.

"Але при цьому сподівання, що можна діяти у 21 сторіччі методами 20-го, пояснення своєї ролі… або намагання зробити іншу роль, що можна навіть сприйняти в Росії в майбутньому, через порушення прав сусідів – це абсолютно руйнівна політика, яка не призведе до результату", - сказав він.

"Але, на жаль, вчора ми не почули ніяких нових сигналів, це – продовження тої старої лінії, яка була раніше", - додав Чалий.

Він сподівається, що "чіткі, ефективні, консолідовані дії міжнародного співтовариства змусять все-таки робити певні висновки".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування