Командир роти снайперів, які спалили зброю і перейшли кордон, піде під суд

П'ятниця, 5 грудня 2014, 16:32

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо командира роти снайперів, які знищили ввірену їм зброю та перейшли через державний кордон України на територію РФ.

Про це у п'ятницю інформує прес-служба Генпрокуратури.

Зазначається, що 3 грудня 2014 року військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням командира роти снайперів однієї з військових частин у вчиненні кримінальних правопорушень, санкція яких передбачає відповідальність від 5 до 10 років.

У прокуратурі стверджують, що досудове розслідування здобуло вичерпні докази того, що на початку серпня командир роти снайперів в умовах бойової обстановки відмовився від несення обов’язків військової служби та віддав наказ підлеглому особовому складу залишити місце розташування підрозділу.

Після цього військовослужбовці спалили закріплену за ними зброю, автомобіль та перейшли на територію Російської Федерації через державний кордон України, а наступного дня за відповідним актом були передані російською прикордонною службою українській стороні.

Стан підтримання державного обвинувачення у зазначеному кримінальному провадженні перебуває на контролі Головної військової прокуратури ГПУ, зазначено в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування