Демчишин розповів, за яке вугілля готовий платити Київ

П'ятниця, 5 грудня 2014, 18:00

Міністерство енергетики розробило схему розрахунків за вугілля, яке видобувається державними шахтами, що знаходяться в зоні АТО, за умови їх реєстрації на підконтрольній Україні території.

Про це сказав глава Міненерговугілля Володимир Демчишин на брифінгу в Києві в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Принципову схему розрахунків погоджено з тими шахтами, які зареєстровані на (підконтрольній) Україні території", - сказав Демчишин.

За його словами, вивезення вугілля, добутого державними шахтами, що знаходяться в зоні АТО, є одним з рішень щодо зниження дефіциту вугілля антрацитових марок, яких потребують українські ТЕС.

Міністр нагадав, що в зараз також існує логістична проблема вивезення цього вугілля у зв'язку з інфраструктурними руйнуваннями в районі транспортного вузла Дебальцеве.

За його словами, щойно залізнична інфраструктура Дебальцевого буде розмінована і реконструйована, з'явитися можливість вивозити до 50 тисяч тонн вугілля на добу, що дозволить здебільшого закрити існуючий дефіцит в антрацитових марках вугілля.

Міністр висловив сподівання, що необхідні заходи будуть виконані найближчими днями.

Як відомо, в п'ятницю в Міненерговугілля відбулася екстрена зустріч за участі нового міністра Володимира Демчишина, де намалися знайти вихід із катастрофічно ситуації з браком вугілля на ТЕС.

За словами одного з директорів, якщо найближчим часом не будуть запущені газомазутні блоки, то станції зупиняться, і багато міст залишаться без світла і тепла, у тому числі Київ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування